Blog

Ariston Çamaşır Makinesi Bütün Işıkları Yanıp Sönüyor

Çamaşır makinelerinin kendi içlerinde yaşadıkları arızaları göstermek adına belirli ışıkları vardır. Bu ışıklardan bazıları ise arıza ile alakalı değil işlevsel mekanizmaların çalışır olduğunu göstermek için yanar. Fakat Ariston çamaşır makinesininin bütün ışıklarının yanıp sönüyor olması pek iç açıcı durum değildir. Eğer Ariston çamaşır makinenizin tüm ışıkları yanıp sönüyor ise yazımızı okuyabilirsiniz.

Çamaşır makinenizin ön ekran panelinden bulunan tüm ışıkları yanıp sönüyor ise bu durumun belli başlı sebepleri vardır. Öncelikle makinenizin aldığı elektrik voltajını bilmeniz gerekir. Bunun için ise bir voltaj metre temin ederek evinizde bulunan akımı ölçebilirsiniz. Eğer elektrik ile uğraşarak riske girmek istemiyorsanız bir elektrikçi çağırarak evinizin voltajını ölçebilirsiniz. Akımın yüksek veya düzensiz geldiği durumlarda akım düzenleyici bir aparat alarak bu sorunu çözebilirsiniz.

Bazı durumlarda ise bütün ışıkların yanıp sönmesine sebep olan şey makinenizin beynidir. Genellikle yeni nesil çamaşır makinelerinin tamamı elektronik bir beyine sahip olmaktadır. Bu beyin mekanizması ise arıza ve sorun algıladığında ışıkları yakarak kullanıcısına haber vermektedir.

Eğer tüm ışıklar yanıp sönüyorsa mutlaka makinenizin hayati fonksiyonlarının olduğu bir bölgesinde arıza vardır ve arıza devam ettiği sürece makinenizin ömrü kısalacaktır. Makineniz tüm ışıklarını yanıp söndürerek burada sizden servis çağırmanızı istemektedir. Eğer sorununuz elektrik kaynaklı değil ise mutlaka bir servis çağırmanız ve kendilerine sorunu göstermeniz şarttır diyebiliriz.

Özel Ariston Servis İletişim


Öneri veyahut şikayetlerinizi bu bölümden bize ulaştırabilirsiniz.

Ariston Servis Telefonu:

444 78 56

© Özel Ariston Servis ~ 2018 Marka tescilli olup ilgili firmaya aittir. ~ Servis-al.com

SERVİS ÇAĞIR
Kombicozum.com Dysonservis.co Onarimmerkezleri.com Electservis.com 4445545.com